OÜ ENTEC EESTI

Alustasime Narva linna üldplaneeringu koostamisega

01.10.2008

Narva Linnavalitsuse Arhitektuuri- ja Linnaplaneerimise Amet sõlmis riigihanke võitnud AS-ga Pöyry Entec lepingu Narva linna üldplaneeringu koostamiseks ja keskkonnamõjude strateegiliseks hindamiseks. Uue, kogu Narva linna haldusterritooriumit hõlmava üldplaneeringu sisuliseks koostamiseks on arvestatud ca kaks aastat. Sellele järgneb kooskõlastamine ja avalikustamine ning maavanema poolne järelevalve periood. Seega võib oodata, et uue üldplaneeringu kehtestamiseni jõutakse ca kolme aastaga.

Narva linn on Eesti linnadest suuruselt kolmas. Linna senine üldplaneering on kehtinud 2001. aastast, kuid pole toimunud ehitustegevuse, kehtestatud üldplaneeringut muutvate detailplaneeringute ja koostamisel olevate linna osa üldplaneeringute taustal enam piisav linna arengu suunamiseks. Linn ootab uuelt üldplaneeringult senisest täpsemaid maakasutus- ja ehitusreegleid millega arvestada detailplaneeringute koostamisel. Eesmärk on, et uus üldplaneering oleks varasemast tunduvalt enam tulevikku vaatav ja aitaks ellu viia Narva linna strateegilise arengu eesmärke.

Uue üldplaneeringu teemal võib esimesi sisulisi avalikke arutelusid oodata 2009. aasta alguses. Eelnevalt tegeletakse olemasoleva olukorra kaardistamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi koostamisega.
web by OK Interactive