OÜ ENTEC EESTI

Kas sa tead, mis õigused ja kohustused kaasnevad sinu omanduses oleva või ostetava maaga? Kui ei, siis meilt saad seda teada.

11.04.2009

Tänasel majanduslikult raskel perioodil tuleb turule müüki aina enam odava hinnaga maad. Odav hind üksi ei saa olla teadliku investori ostukriteerium. Enne maa ostmist, omandamist või ka seal detailplaneeringu algatamise taotlemist on mõistlik täpselt teada kehtivates planeeringutes ja seadustes olevaid maakasutuspiiranguid. Me selgitame neid teile. Kuigi oleme vastavat teenust oma püsiklientidele pakkunud aastaid, on see muutunud täna aktuaalsemaks kui kunagi varem.

Lisaks oma õiguste tundmisele on tark enne detailplaneeringu algatamist ka enda jaoks selgitada mida, kuidas ja millisel viisil planeerida. Pakume selleks detailplaneeringu eelsete eskiiside koostamise teenust. Kuna iga planeeringu sisu muutub algatamisel avalikuks on mõistlik see enne enda jaoks läbi töötada ja omavalitsuselt küsida kohe planeeringu algatamist reaalsele lahendusele. See kiirendab detailplaneeringu protsessi, vähendab vastuväidete arvu ja võimaldab jõuda oma planeeringuga valmis järgmiseks majandustõusu perioodiks.

Detailplaneeringute koostamine on riigi poolt täna muutunud bürokraatlikumaks ja aega nõudvamaks kui seni. Mitmed omavalitsused on seda oma asjaajamise korraga veelgi võimendanud. See on viinud selleni, et täna näiteks Tallinnas või mõnes selle lähivallas detailplaneeringut koostama asudes võib selle kehtestamiseni reaalselt jõuda alles 3 kuni 5 aastat pärast. Langeval turul targalt tegutsemine on hea oskus. Me oleme nõus teiega oma teadmisi jagama, sest meie emafirma Pöyry Plc on tegutsenud läbi mitme majanduskriisi.

web by OK Interactive