OÜ ENTEC EESTI

Tallinna linnavolikogu kehtestas 01.10.2009 Veerenni tn 36 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu

05.10.2009

 

Arhitektuurse kontseptsiooni väljatöötamisega alanud Tallinna linna üldplaneeringut muutva detailplaneeringu koostamine kestis kokku enam kui neli aastat. See võis tuleneda sellest, et Tallinna kesklinna vahetus läheduses ei ole seni nii suure tööstusala avaliku linnaruumi osaks muutvat linnaruumilahendust planeeritud.  Detailplaneering võimaldab rajada 12,87 ha suurusele maa-alale 40 korterelamut, 18 äriruumidega korterelamut, ühe 12-korruselise ärihoone ja uue lasteaia. Kortermajade ja ärihoonete kõrguseks on kavandatud 3-12 korrust. Kogu elanikkonna ja äripindade parkimine (v.a tänava äärne külalisparkimine) on planeeritud maa-alusena. Selline lahendus tagab planeeringu alal rohelise üldilme ja hoonete vahelise linnaruumi hea kasutatavuse. Planeeringus on ala sisesed avalikud haljastud ühendatud piirdeaedadeta krundi siseste haljakutega ja neid läbib kergliiklus- ja kõnniteede võrgustik.

Piirkonnale rohelise üldilme kujundamine ja heade jalgsi liikumise võimaluste ettenägemine oli algusest peale tellija taotlus, et suuta eristuda muudest tüüpilistest uuselamualadest, kus parkimine ja teed jätavad vähe ruumi kodu juures õues viibimiseks.

Alale on võimalik ehitada kuni 1621 korterit. Tõenäoline väljaehitatav korterite arv saab ilmselt siiski   olema väiksem ja arvatavasti rajatakse hooned alale etappide kaupa. Lisaks korteritele on uue Veerenni tänavaga paralleelse peatänava äärde ettenähtud äripindade rajamine, mis võimaldab ala siduda terviklikuks uueks linnaruumiks koos Baltika kvartaliga. Ala arendab Satnam Europe OÜ.

AS Pöyry Entec jaoks olid töös huvitavad aspektid keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamata jätmise motiveerimine (see oli Tallinnas omal ajal üks esimesi vastavasisulisi otsuseid) ning koostöö rahvusvahelise arhitektide meeskonnaga. Töö oli meie jaoks unikaalne ka lähtuvalt tellija soovist tellida planeeringuala teede ja infrastruktuuri lahendus AS-ist K-Projekt. Vaatamata planeeringu protsessi pikale venimisele enne planeeringu eskiisi alusel detailplaneeringu algatamist on rahvusvaheline ja ka Eestis eri ettevõtteid ühendanud meeskond suutnud töö edukalt lõpule viia. AS Pöyry Entec poolse, kogu meeskonna tööd koordineerinud projektijuhi Kaur Lassi väitel oli huvitavaks väljakutseks ka teadliku avalikustamise taktika koostamine ja elluviimine, seda eriti meedia terava huvi all tegutsedes. AS Pöyry Entec soovib meeldiva koostöö eest tänada tellijat, kelle esindajad olid probleemide lahendamisel ja töö koordineerimisel eri osapooltega väga headeks koostööpartneriteks.

web by OK Interactive